Trendovi u web dizajnu

Trendovi u web dizajnu

Svaki danom se sve više razvija tehnologija , pa tako i tredovi u web dizajnu. Trendovi su bitan element web dizajna jer sve više ljudi provodi vremena na Internetu stoga moraju postojati odgovarajući trednovi za sve što korisnik želi.

 

1. Web animacija

Animacija igra veliku ulogu u stvaranju novih ideja. U ubrznaom svijetu gdje svi žure vrijeme brzo prolazi, pa tako animacija u kratkom vremenu pokazuje sve što je dizajner zamislio.

2. Razigran dizajn

Sve više je ilustracija na web stranicama zbog toga jer se brendovi žele isticati, a ilustracije su savršen način da se daje osobnosti na web stranici. Ilustracije dolaze u beskonačnim oblicima, veličinama i stilovima te su dinamični element, a opet su jednostavne i funkcionalne. Ovaj trend nije iznenađujuć. Ilustracije mogu biti vrlo praktični načini predstavljanja ili objašnjenja informacija.

3. Asimetrični layouti

Kada je 2010. godine nastao respozivni dizajn došlo je do velikih promjena u web dizajnu i omogućilo dizajnerima da grade web stranice koje se besprijekorno prilagođavaju različitim uređajima.  Kroz godine smo vidjeli povećanje dizajna koji su se pobunili protiv ograničenja osjetljivog dizajna s pokušajem da budu više "kreativni".