Microsoft Edge će uskoro blokirati Flash

Microsoft Edge će uskoro blokirati Flash

Polagano se približava potpuni prestanak korištenja flasha, a sada se i Microsoft pridružuje trendu prestajanja podržavanja zastarjele tehnologije. Sljedeće izdanje Microsoft Edge će sada tražiti HTML5 sadržaj, a Flash će biti blokiran. Korisnicima će biti dano na izbor da odluče žele li učitati Flash sadržaj ili ne.

Kako bi se korisnicima olakšale stvari, Microsoft će dozvoliti najpopularnijim sajtovima da budu izuzeti od ove automatske blokade, ali još nisu komentirali o kojim se sajtovima točno radi. Kompanija također planira smanjiti listu ovih sajtova, kako vrijeme bude prolazilo. Na koncu će korisnici imati potpunu kontrolu žele li koristiti flash ili ne.

Nova verzija cilja na tržištu pojaviti se početkom 2017.

Ovaj potez nimalo je neočekivan, i prati odluku Googla, da će njihov Google Chrome uskoro blokirati Flash, i ranije najave od strane kompanije Apple i Mozilla o istome.

Sa Microsoftom, sva četri glavna browsera polagano odmiču od Flasha, što će nadamo se voditi prema bržem i sigurnijem surfanju internetom, bez obzira koji internet preglednik koristite.