Kako poboljšati funkcionalnost web stranice

Kako poboljšati funkcionalnost web stranice

Kada razmišljamo o web stranici, uvijek treba o njoj razmišljati kao o alatu. Kao i svaki drugi alat, u pravilu ne generira profit sam od sebe, već ga je potrebno koristiti kako bi se zaradio novac.

Bitne stavke:

Generiranje sadržaja. Posjetiteljima treba dati razlog da se vrate.

Kod izrade i optimizacije potrebno je paziti na sitne detalje koji ljudima mogu zapeti za oko i navesti ih da se vrate. Ako se sadržaj ažurira samo jednom mjesečno, kupci će se rijeđe vraćati na vašu stranicu, jer uzastopnim dolaskom neće vidjeti promjene.

Angažirajte se na stvaranje novih sadržaja na vašoj web stranici, koji obrazuju i angažiraju potencijalne korisnike da se vrate na vašu stranicu i saznaju više.

 

Poboljšati korisničko iskustvo.

Jedan od najvećih izazova u izradi web stranica kada pokušavate zadržati i privući korisnike je korisničko iskustvo web lokacije.

Jedan od bitnih faktora korisničkog iskustva je jednostavan, npr spora web lokacija koja obeshrabruje posjetitelje da troše vrijeme na vašoj lokaciji.

Dizajn je također vrlo bitan, mora biti primjeren djelatnosti, a loš dizajn može odmah odbiti potencijalne kupce.

 

Funkcionalnost prvo, a tek onda izgled.

Ako se stranica predugo učitava, korisnik može otići prije sa stranice nego što ju uspije pogledati.

Korisnici su nestrpljivi, pa ako je navigacija složenija i teško je pronaći sadržaj koji traže, to ih može odbiti i otići će sa web stranice. Postoji velik broj prekrasnih stranica koje izledaju jedinstveno, i vidi se da je uloženo puno truda u izradu, ali su prespore, nepraktične, ili je pak loša navigacija.